Три гимнастички на “Велбъжд” постигнаха успех на Национална квалификация за категория „Елит”

Цветозара Миленкова

Цветозара Миленкова, Нилана Колевска и Мишел Иванова сред участничките на Държавното първенство

 

В столичната зала „София” се проведе национална квалификация за категория „Елит”. Тази квалификация се провежда всяка година в началото на спортно-състезателния сезон с цел да се определят категориите на състезателките за годината.

Клуб “Велбъжд” (Кюстендил) взе участие във възраст девойки младша, девойки старша възраст и жени. При девойки старша възраст участие взеха 109 състезателки от страната, като само 18 се квалифицират в категория „Елит”, която е най-високата категория в художествената гимнастика.

Нилана Колевска

В първите 18 успяха да се наредят 3 състезателки от клуба. Цветозара Миленкова се нареди втора със сбор от 56.050 т., след победителката Магдалена Миневска от клуб “Левски Илиана”, която събра сбор от 58.466 т. Нилана Колевска е 14-а с 52.250 т., а Мишел Иванова 18-а с 51.750 т. И трите кюстендилски гимнастички ще вземат участие в Държавно първенство “Елит”, което ще се проведе през месец май.

“Този месец на клуба предстоят участия на Държавно първенство за приза “Жулиета Шишманова” в град Бургас и Държавно отборно първенство в края на месец март в град Пловдив”, казаха от ръководството на кюстендилската школа.