Втори живот за старите абитуриентски рокли и костюми

Вече 17 години кампанията “Облечи дете в нужда” осигурява официални рокли, костюми, аксесоари за абитуриенти без родители или такива, които не могат да си позволят да си купят. Един от организаторите на кампанията е Диди Помакова. Тя разказа в предаването “Открити карти” на БНР как всеки, който има в гардероба си официална рокля или костюм и няма намерение да ги носи, може да помогне на младежи в неравностойно положение да изглеждат красиви и специални на един от най-вълнуващите си моменти в живота – абитуриентския бал.

“Единственото нещо, на което най-много държим, е дрехите да бъдат чисти. Имали сме през годините случаи, когато са си позволявали да ни носят мръсни рокли. Имали сме случаи и на много стари рокли, но ако те са чисти – няма проблем” – каза Диди Помакова. Дори ако роклите са стари, за някои момичета е предизвикателство да ги прекроят сами по свои идеи. Вкусовете са различни, така че организаторите на кампанията “Облечи дете в нужда” приемат всякакви модели и размери.

В средата на април и началото на месец май нуждаещите се младежи посещават складовете на кампанията “Облечи дете в нужда”, за да си изберат тоалет. Всеки, който е дарил тоалет, получава електронна грамота за дарение. По този начин се гарантира, че дарението е получено, а дарителите биха могли да споделят грамотата в социалните мрежи и така да се даде повече гласност на кампанията „Облечи дете в нужда“ с личния пример за участие. Организаторите на кампанията поемат ангажимент да изпратят на дарителите и снимки как техните рокли и костюми са получили втори живот.

Ако искате да се включите в благотворителната инициатива, можете да се свържете с Диди Помакова на телефон: 0888960801 или във фейсбук страницата: Благотворителна кампания „Облечи дете в нужда“