Дупничани ползват 5 % отстъпка при плащане на такса „смет” до 30 юни?

Дупничани да ползват 5 % отстъпка при плащане на такса „смет”, ако се издължат към общинската хазна до 30 юни, предлага местната управа в Дупница. В докладна записка до Общинския съвет кметът Методи Чимев предлага тримесечно удължаване на срока, в който се прави отстъпка на предплатилите таксата за битови отпадъци за 2020 година. Досега намалението важеше за предплатилите от 1 март до 30 април.
Предложението е свързано с ограниченията на гражданите в придвижването заради извънредното положение. Както и с удължените срокове за заплащане на данък сгради и данък МПС с отстъпка от 5 на сто до 30 юни, става ясно от докладната. Една от целите е намаляване на потока от хора, желаещи да се възползват от отстъпката, която в момента е до 30 април.
Цели и коректност към данъкоплатците при заплащане на налога за твърди битови отпадъци
За да се удължи периодът, в който данъкоплатците могат да ползват отстъпката, общинарите предлагат допълнение в Наредбата за определянето на местните такси и цени на услуги и администрирането им на територията на община Дупница. Докладната записка ще бъде обсъждана от Общинския съвет на извънредно заседание, насрочено за 13 април.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА