В 19 часа карантината на Банско бе вдигната

В 19 часа 14-дневната карантина на Банско бе вдигната.
Близо час преди официално обявения край на карантината на контролно-пропускателния пункт на вход и изход на града в посока Благоевград започнаха да се трупат автомобили. От едната страна бяха чакащите да напуснат курорта, а от другата желаещите да влязат в града.
Пред репортер на БТА чакащи разказаха, че обявяването на карантината е заварила техни близки в града, в повечето случаи сезонни работници, работещи през зимния сезон в курорта.
Засилено полицейско присъствие имаше през целия 14-дневен период на карантина на КПП-тата, разположени на входовете на града. Преди обявяването на края й пристигнаха допълнителни полицейски екипи. Десетки автомобили напуснаха града в първите минути след 19 часа, когато беше махната и бариерата, спираща свободното движение през последните две седмици. Опашка имаше и от желаещи да влязат в Банско.
Краят на карантината отменя само някои от забраните, наложени до момента. Влизането и напускането на града ще бъде организирано така, както е в областните градове. По този начин няма да се обезсмисли 14-дневният период на карантина, коментира по-рано днес пред БТА кметът на Банско Иван Кадев.