Доставят топла храна на най-уязвимите жители на община Кресна от понеделник

Кметът Николай Георгиев: Аз и общински съветници ще даряваме 10% от възнагражденията си в полза на инициативата

 

Община Кресна започва да доставя топла храна за най-уязвимите и застрашени жители на общината от 6 април, съобщи кметът Николай Георгиев. В сътрудничество с екипите на сдружение “Нов избор”, общината ще приготвя и разнасяна топла храна два пъти седмично. Градоначалникът увери, че ако необходимостта налага – ще се увеличи броя на доставките през седмицата. Той благодари на всички граждани и фирми в общината, които се отзоваха на призива за дарения на пакетирани храни и продукти.

Кметът съобщи още, че общинските съветници от групата на Местна коалиция “БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (АБВ)” и председателя на общинския съвет  Мая Божинова ще даряват по 10 % от своите възнаграждения за инициативата, докато е необходимо.

„Искрено и по човешки благодаря и на общинския съветник от групата на ГЕРБ, Георги Георгиев, който също пое личен ангажимент и ще дарява по 10 % от своето възнаграждение.

Разбира се, ще го правя и аз. Община Кресна е бедна откъм бюджетни средства, но богата със силата на Вашия дух и единството на нашата общност”, допълни Николай Георгиев.