Треньорът на „Струмска слава” (Радомир) Владимир Димитров: Ще гоним по-горно класиране, при нас успехите идват от колектива

Наставникът на мъжкия отбор на „Струмска слава” (Радомир) Владимир Димитров е роден на 14 април 1972 г. в Радомир.
Целият му   живот преминава в родния клуб.  От шест години се занимава с треньорска дейност. Под негово ръководство мъжкият отбор  вече трета година играе успешно в професионалната втора лига, побеждавайки елитни отбори не само като домакини, но и като гости.  В откровен стил той се съгласи да отговори на въпросите, касаещи подготовката на отбора по време на паузата заради извънредното положение, поддържане на връзката с футболистите, мнението за отлагането на различни първенства и турнири. Ето какво коментира той:
„В интерес на истината аз не виждам как може в домашни условия да поддържаме нужната форма. Например футболистът Димитър Георгиев беше излязъл от форма, дойде при нас и вече беше готов на 100%, но изведнъж дойде забраната и всичко отиде на вятъра. Според мен за 20 дни интензивни занимания няма как да се стигне до пълноценна форма на отделните футболисти. Ако това ставаше, щяха да го правят всички останали колеги.
Най-правилно е да изчакаме вдигането на забраната и след това ще преценяваме как да пристъпим към нормалното изиграване на остатъка от мачовете.
Изказвам своята благодарност  към УС и най-вече към кмета на общината, който прояви разбиране и се съгласи независимо от откъсването от ежедневни занимания и участие в официални срещи да получим 50% от полагащите ни се трудови възнаграждения. Това все пак е нещо, защото отбори като „Локомотив” (Горна Оряховица) ще доиграят  първенството с юноши, а ние нямаме такива, „Ботев” (Гълъбово) прекратяват участието си, а ние ще направим всичко възможно да продължим така, както стартирахме отлично преди забраната. Със сигурност ще останем в групата, а ще търсим и класиране на 1-2 места по-напред от досегашното.
Няма да бъде правилно, ако се обяви класиране на база това, което е в момента. Например в Белгия не постъпиха правилно, като обявиха първенеца, без да се доиграят срещите. В ЮЗ трета лига пък „Миньор” е първи, но само с една точка пред „Септември” (Симитли), но са с мач по-малко. При това положение трябва да се доиграят срещите и нека този, който заслужава, да влезе  в по-горната група.
На въпроса докога ще се мъчим във втора лига, след като сме с най-малък бюджет, моето мнение е следното – реалностите са такива, съгласил съм се да работя при тези условия, футболистите са уведомени за всичко. За пореден път подчертавам, че при нас успехите идват от колектива.
Пожелавам на моите колеги и футболисти от групите от различните нива да спазват указанията на централния оперативен щаб, за да запазим здравето си. Когато ти е най-тежко, трябва да повтаряш-това ще мине. Това е пътят за оцеляването ни като хора, а след това и като спортисти”.

Ташко Сульотов