Всички лекари, които напуснаха болницата в Гоце Делчев, се връщат на работа

Всички  лекари, които напуснаха болницата в Гоце Делчев, се връщат на работа, след като на извънредна сесия днес  Общинският съвет  гласува освобождаването на управителя на лечебното заведение, д-р Владислав Улевинов.

Точно преди седмица 12 лекари, трима от които завеждащи на ключови отделения, напуснаха общинската болница в Гоце Делчев  в знак на несъгласие с авторитарното и некомпетентно, според  тях , управление на д-р Улевинов. Още двама техни колеги – заместник-директорът на лечебното заведение и началник на интензивното отделение  д-р Първанов, и  завеждащата клиничната  лаборатория потвърдиха предизвестията си, които изтичат  след седмица.

Медиците настояваха  пред местната власт, в чиито ръце е решението на проблема, да изпълни искането на  голяма част от общинските съветници и над 6000 жители  на общината, за свикване на извънредна сесия, която да реши дали да продължи договора на управителя на болницата, или да го прекрати.

Заседанието се проведе днес и местните законодатели  освободиха д-р Владислав Улевинов.Временно управлението на  общинската болница в Гоце Делчев се поема от д-р Петър Филибев, досегашен  директор на медицинския център в града./БНР