Дупнишкият съд остави в ареста обвиняем за побой навръх Великден в Бобов дол

РС – Дупница определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”  по отношение на Валентин И. / на 37 години, неосъждан – реабилитиран /.  Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че в съучастие, като съизвършител с още трима мъже и след употреба на алкохол, са нанесли побой на пострадалия Б. Ш., на 19.04.2020 г. в гр. Бобов дол. Пострадалият е със средна телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, опасно за живота – фрактура на главата.

Обвиняемият Валентин И. е осъждан от РС – Дупница за нанасяне на средна телесна повреда, като му е наложено наказание три месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е било отложено за срок от  три години, който е изтекъл на 10.03.2020 г. От изтърпяване на това наказание до извършване на настоящото престъпление не е  изтекъл петгодишният срок. Поради тази причина на обвиняемия е повдигнато обвинение за деяние, извършено при повторност. Законът предвижда при доказване на вината му наказание „лишаване от свобода“ от две до десет години.
Съдът счита, че има и реална опасност от извършване на друго престъпление предвид съдебното му минало.
Определението на РС – Дупница, с което е взета мярка „Задържане под стража” по отношение на Валентин И., обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на мъж след побой в Бобов дол, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3 – дневен срок.