Пазарът в Долна баня отново заработи

При строги санитарно-хигиенни мерки и изисквания в условията на извънредното положение пазарът в Долна баня отново заработи.

Създадената от страна на общината организация и със съдействието на служителите от Районното управление на МВР в град Костенец и местния полицейски участък бяха спазени всички противоепидемични мерки по време на пазарния ден, като задължителното носене на маски и ръкавици ползването на дезинфектанти и спазването на социално дистанциране между търговци и клиенти.

В началото и в края на пазарния ден търговските площи бяха задължително дизинфекцирани.

За реда и нормалното протичане на пазарния ден бе създаден и специален пропускателен режим, за който се грижиха служители от общинската администрация и от полицията. До 10 и 30 часа естествено предимство да пазаруват имаха възрастните хора, а след това и по-младите долнобанци и гостите на рилския град. На видни места общината бе разлепила информация и указания за протичането на пазарния ден.

Не бяха много търговците, дошли да зарадват долнобанци със своята стока, като предимно сергиите бяха със зеленчуци и плодове, предлагаше се разсад и семена, цветя, пчелен мед и продукти.

Любо Кузев