Добри хора дариха кръв за пострадалия при пожар в кравеферма Георги Златков

  • Баба му Василка Димитрова: Благодаря на отзовалите се, в момента го учат да ходи, предстои му седма операция

Възстановява се 21-годишният Георги Златков, който пострада при пожар в кравеферма в бобовдолското село Блато. Инцидентът се случи в последния ден на месец март и оттогава състоянието на момчето е тежко.
Припомняме, че в началото на май неговата баба Василка Димитрова се обърна с молба към всички, които желаят да помогнат. Георги Златков спешно се нуждаеше от кръв – нулева отрицателна или нулева положителна. Изгарянията му са трета степен и са 85%.
Баба му, която работи като готвачка към Югозападния университет „Неофит Рилски”, изрази своята благодарност към хората, които са дарили кръв за Георги.
„Отзоваха се доста хора и съм им много благодарна. Четири човека в Дупница, 11 в Благоевград, десетина в София. До момента са му направени шест операции, а в близките дни му предстои още една. Той продължава да се намира в Реанимацията на „Пирогов”. В момента го учат да ходи. Бях до болницата в събота, но не ми позволиха да вляза при него и да го видя. Много се надявам състоянието му да се подобри. Един от докторите ми каза, че все още не се знае дали ще бъде нужно ново даряване на кръв. Ако е така, отново ще разчитам на помощта на добри хора, както се случи и миналия път”, каза Василка Димитрова.
Младият мъж е родом от Благоевград и преди да постъпи на работа в кравефермата, е живеел в квартал „Еленово“ заедно със своята баба. След като започва да изкарва прехраната си в кравефермата, остава да живее в Блато и се прибирал в родния си град веднъж на два месеца. За нещастие Георги е пострадал тежко при пожара в бобовдолското село.