Кал, неасфалтирани и мръсни улици в Ново Делчево. За това сигнализират жители на селото. То се намира само на 5 км от Сандански. Живеещите в малкото населено място алармират, че са събирали подписка и са писали жалби до община Сандански, но ситуацията не се променя.

Младите семейства, населяващи Ново Делчево, вече обмислят да го напуснат, ако някой не чуе молбите им и този път. “От над пет години се събират подписи в селото и се изпращат и до двете кметства, но има само предизборни обещания”, каза пред бТV жител на Ново Делчево. Майки разказват, че не могат да разхождат децата си с количките навън.

“Аз съм солидарен с хората за улиците. Действително при проливни дъждове те стават реки. При направата на канализацията и смяната на тръбите улиците бяха засипвани с баластра, а нивото на улиците се вдигна с 40-50 см. Трябва да се направи основен ремонт на шахтите, защото те са задръстени”, каза кметът на Ново Делчево Валентин Апостолов. “Решението е цялостно асфалтиране на улиците в селото. Те са с дължина до 10 км. Общината е пуснала обществена поръчка и до месец и половина трябва са започне асфалтирането. Това ще струва над 11 млн. лв.”, каза зам.-кмет по строителството в Сандански Благой Дончев. Друг жител разказва, че това са само обещания и проект няма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here