Полицейска акция срещу битовата престъпност в Разлог

Специализирана акция срещу конвенционалната и битова престъпност започна тази сутрин в Разлог. В операцията участват сружители на полицията и жандармерията, както и представители на други контролни институции.

В мащабната полицейска операция участват 45 служители на полицията и жандармерията , като в екипите са включени още 20представители на НАП, БАБХ, Регионална дирекцияпо горите. В обхвата на специализиранатаакция са икономическата и битова престъпност, както и престгъпления срещу политическите права на гражданите. Проверките стартираха преди малко повече от час в Разлог, като ще продължат в целия район.Към момента е задържано 1 лице, в чийто магазин са открити акцизни стоки без бандерол, каза на брифинг областният директор на МВР, старши комисар Георги Кандев.

Продължават проверките в дървопреработвателните цехове и цехове за производство на пелети.

Началникът на РУ на МВР в Разлог Иван Попов предупреди, за нов вид измама – продажба на дърва срещу предварително заплакщане, като записването става чрез социалните мрежи. Той апелира към гражданите да бъдат внимателни, да не се доверяват и в никакъв случай да не извършват плащане без предоставената и уговорена законно стока. Ще се проверяват и граждани, които имат пред домовете си дърва, за начина и произхода на доставка./БНР