Автомобил падна в пропаст край Симитли, мъж загина (обновена)

Трима пострадаха при отнемане на предимство на АМ “Струма”

 

 

40-годишен мъж бе открит в понеделник сутринта мъртъв в автомобила си.  Установено е, че той е паднал с колата си в пропаст в село край пътя Симитли – Предел.
Сигналът е подаден към 7.15 часа от  Долно ОсеновоОбщина Симитли. Инцидентът е станал на черен път над селото, като се предполага, че нещастието се е случило най-вероятно вечерта на 30 май.

На десен завой автомобилът се е отклонил наляво и е паднал в 30-метрова пропаст. Автомобилът е спрял в реката, застанал на дясната си страна. Смъртта на загиналия е констатирана от екип на ФСМП-Симитли.

Автомобилът трябва да бъде изтеглен от пропастта с помощта на лебедката на пожарната, пристигнала на местопроизшествието.

Инцидентът е станал на последния завой преди първите къщи на селото, където пътят е изровен от дъждовете, а към пропастта няма ограда.

Същевременно, по-късно в понеделник от полицията съобщиха за още една тежка катастрофа, но за късмет без жертви. Трима души са пострадали при пътен инцидент на пътния възел с АМ „Струма“ при Сандански.
Сигналът за инцидента е получен около 13.30 часа, като по първоначална информация автомобил, включвайки се в движението за магистралата, е отнел предимството на друга кола. Пострадали са двама мъже и една жена, които са транспортирани в МБАЛ-Сандански за извършване на медицински прегледи. Движението в района бе затворено временно и в двете посоки. Пътните превозни средства се пренасочваха по обходни маршрути по ПП 1 E-79.