Адмирации! Марек Юнион-Ивкони запази мястото си във волейболния елит

Волейболистите на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) запазват мястото си в елита.
Момчетата на Найден Найденов взеха последния билет за новия сезон 2023/2024 в efbet Супер Волей, след като се наложиха над Дунав (Русе) с 3:1 (25:18, 20:25, 25:17, 25:22) в плейаутния двубой помежду им, изигран в столичната зала “Христо Ботев”.
От своя страна волейболистите от крайдунавския град ще продължат да се изявяват във второто ниво на шампионата – Висшата лига.

В решаващия плейаут между Марек и Дунав, изигран тази сряда, и двата отбора показаха борен дух, но в крайна сметка дупничани надделяха в решаващите моменти.
Първият гейм потръгна точка за точка (12-12, 15-15), но след това Марек намери слабите места на своя противник и отвори мача в своя полза след 25-18.
Дунав бързо отговори на предизвикателството, като въпреки че губеше във втория гейм (10-14), успя да обърне нещата в своя полза и след 18-18 поведе за крайното 25-20 в тази част.

Вдъхновени от добрия развой на втория сет, русенци поведоха в началото на третия гейм (6-3), но тогава дупничани “се взеха в ръце” и с по-голяма прецизност в различните волейболни елементи, взеха превес при 10-7 като повече не погледнаха назад и поведоха с 2-1 гейма след 25-17.

Оспорван беше четвъртият гейм, в който Марек на няколко пъти “се откъсваше” напред в резултата (14-10), но Дунав успяваше да се приближи (18-16). Въпреки това, отборът от Дупница не загуби концентрация и без да допуска мачът да влезне в тайбрек, се поздрави с крайния успех след 25-22.

Националната Волейболна лига публикува на официалната си страница във фейсбук кадър на ликуващите момчета от отбора на Марек, като текстът към него гласи: „Когато една снимка казва повече от хиляди думи… Честито, ВК “Марек Юнион-Ивкони“! Ще се видим следващия сезон в efbet Супер Волей!“.