Акция в Петричко! Шестима от с. Яворница в ареста за дрога и патрони

police

Шестима души са задържани при специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

Във вторник в петричкото с. Яворница, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция и полицейски служители на РУ-Петрич са проверили няколко адреса в селото. Открити са около 0,16 грама амфетамин, различни количества канабис, чието общо тегло е в процес на установяване и 6 бр. патрони, за които не са представени необходимите документи за притежание и съхранение. Със заповед за задържане до 24 часа са задържани шест лица. За случаите е уведомена компетентната прокуратура и са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

Село Яворница се намира на 14 километра западно от град Петрич. Населението му възлиза на малко под 800 души.

Полицейски операции се осъществяваха и в други градове на страната през изминалите две денонощия.

Двайсет и двама души бяха задържани към 13:00 часа в сряда в хода на специализираната полицейска операция за превенция на нарушенията на изборното законодателство, която се извършва на територията на София област. Това съобщи БТА, позовавайки се на информация на Областната дирекция на МВР – София.
Общо 434 души и 326 моторни превозни средства са проверени към този момент. Общият брой съставени актове и фишове за различни констатирани нарушения е 77.
Съставени и връчени са 25 предупредителни протокола. От ОД на МВР посочват, че са профилактирани 55 оперативно интересни лица. Инспектирани са 10 пункта за черни и цветни метали, 13 заложни къщи, шест автоморги, 17 питейни заведения и 32 търговски обекта.

В Районно управление – Ботевград е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 от НК. При проверка на частен адрес в с. Трудовец е установено незаконно притежаване на оръжия. Собственикът е задържан за срок до 24 часа.