Алберт Попов с първа победа за сезона в Банско

На писта „Томба” се провеждат състезанията за купа „Банско”, които са включени в календара на ФИС. Стартовете при мъжете и жените и в двата дни са в гигантския слалом. Най-добрият български алпиец Алберт Попов (Мотен) отбеляза първата си победа за сезона в гигантския слалом. Съотборникът му Камен Златков е втори, а на трето място е Йоан Тодоров (Юлен). При жените победата е за Ева Вукадинова (Боровец), втора Диана Рентеа (Рум), а трета е Юлия Златкова (Юлен).

Победата на Алберт Попов в Банско дойде само дни след като подписа официален договор с „Юлен“, концесионер на Ски зона „Банско”. По силата на контракта Попов ще носи каска с надпис „Банско” на всички състезания, в които участва. „Много се радвам, че в тези трудни времена, в които много фирми имат затруднения, от „Юлен“ ми подават ръка с този договор”, коментира най-добрият български алпиец.
Попов в момента тренира в Банско и се готви за участието си на Световното в Кортина Д’Ампецо. В Италия Алберт ще участва в гигантския слалом и слалома.
„Чувствам се отлично след изявите ми в последния месец – заяви Попов на онлайн пресконференцията на БФСки в края на миналата седмица. – Сезонът не започна по очаквания от мен начин, но през януари успях да покажа формата, за която твърдях, че съм влезнал. За Световното и останалите стартове до края на сезона ще дам всичко от себе си, защото знам, че съм много стабилен“. Докато тренира в Банско, Алберт има възможност да прекарва повече време със сестра си Александра, която е банска снаха.