Без шампионска титла за клуб “Васил и Георги Илиеви” от ДЛОШ за юноши в Пловдив, бронз за Димитър Илиев

Кристияна Крумова

Кюстендилките Кристияна Крумова и Моника Ангелова на европейското за кадетки в Скопие, Македония

Кюстендилската школа по борба остана без шампионска титла от Държавното лично отборно първенство за юноши в Пловдив. Клуб “Васил и Георги Илиеви” завоюва само едно отличие – бронзово в лицето на Димитър Илиев в кат. 87 кг. Кюстендилци записаха и две пети места. Николай Костадинов кат. 67 кг и Стефан Тодоров кат. 77 кг останаха в подножието на медалите. Йоан Спасов се нареди 7-и при 55-килограмовите, а Иван Дорянов е осми в кат. 97 кг.

Димитър Илиев, Августин Спасов, Стефан Тодоров и Николай Костадинов (от ляво надясно)

Отборни шампиони станаха борците на “Левски” (София) със 180 т., следвани от тези на “Рилски спортист” (Самоков) със 157 т. и “Локомотив” (Пловдив) със 106 т. На надпреварата в Пловдив на тепиха сили мериха 138 състезатели от 31 клуба.

Кюстендилско участие ще има и на започващото днес Европейско първенство за кадети и кадетки в Скопие, Македония. В националния тим при дамите треньорите Тодор Кънев и Христомир Бояджиев са гласували доверие на Кристияна Крумова и Моника Ангелова. Двете момичета са шампионки на страната за тази година, съответно в кат. 40 кг и 73 кг.