„Беласица” е новият водач в ЮЗ трета лига

Петричкият отбор постигна трета поредна победа, пълен актив точки и най-добра голова разлика

В междинния трети кръг за първенството на ЮЗ трета лига се изиграха девет мача. Отбелязани бяха общо 18 гола, от които 14 за домакините и 4 за гостите. „Левски” (Чепинци) и „Пирин 2” (Благоевград) завършиха 2:2. Футболистите на домакините бяха догонващи в резултата, след като гостите поведоха чрез Ради Чергански и Мариан Вангелов, а домакините изравняваха чрез Иван Милков и Даниел Колев. Президентът на „Левски” Георги Милков сподели, че главният съдия Иван Иванов не е отсъдил явна дузпа за спъване на Даниел Шмедин в 85-ата минута. Наставникът на „Пирин 2” Ради Бачев изказа своето задоволство от играта на момчетата и сподели, че при точен мерник на Мариан Вангелов и Ради Чергански е могло да се стигне до спечелване на трите точки. Той не пропусна да изтъкне отличната игра на Тони Костадинов в тази среща. „В събота се стягаме за победа на градския стадион в Рила срещу „Вихрен” (Сандански)”, допълни Бачев.

В Етрополе отборът на

 

„Чавдар” победи трудно „Сливнишки герой” с 1:0.

 

 

Единствения гол в срещата отбеляза Калоян Тодоров в 49-ата минута. Наставникът на гостите Петър Малинов сподели, че непростими пропуски за неговия тим са направили Денислав Минчев и Николай Маринов при резултат 0:0. „Добър отбор са изградили колегите. Мачът се игра на отличен терен. Надявам се в събота да запишем нова победа, този път срещу „Гранит” (Владая) като домакини”, сподели Петър Малинов.

На стадиона във Владая местният

 

„Гранит” претърпя загуба

 

от новака в групата „Костинброд” с 0:2. Головете за гостите отбеляза неостаряващият Петър Димитров. „Петър Димитров за нас е Лионел Меси. Разчитаме много на него, надяваме се и в събота да нанесем първата загуба като домакини на временния водач в таблицата отбор на „Беласица” (Петрич)”, сподели Любомир Божанков – старши треньор на „Костинброд”.

В Разлог местният

 

„Пирин” завърши 0:0 срещу „Ботев” (Ихтиман).

През втората част на срещата играта се водеше от отбора на гостите, но не се стигна до отбелязване на гол. В събота отборът на „Ботев” (Ихтиман) приема „Септември 2” (София) и нагласата е за първа победа в първенството. Отборът на „Пирин” (Разлог) гостува на „Рилски спортист” (Самоков). Домакините до момента са без спечелена точка и са с нагласа да спечелят двубоя и да зарадват привържениците си.

Столичният

 

„Септември 2” и ФК „Кюстендил”

 

завършиха при нулево равенство. И двата отбора са проиграли по едно чисто голово положение в срещата. В събота четата на Николай Николов-Чезето ще домакинства на „Пирин” (Гоце Делчев) и се надява да счупи каръка, след като в три поредни мача завършиха наравно, спечелвайки само три точки, което не отговаря на техните възможности и амбиции. „Септември 2” (София) гостува на „Ботев” (Ихтиман).

В Гоце Делчев местният

 

„Пирин” победи „Вихрен” (Сандански) с 2:0.

 

Головете за отбора на домакините отбелязаха от дузпи Петър Головодов в 32-рата и Петър Лазаров в 54-тата минута. От треньорския щаб на „Пирин” споделиха, че е имало доста пропуски, като три от тях са дело на Илия Карапетров. В събота тимът от Гоце Делчев се надява да излезе с чест от двубоя в Кюстендил. Футболистите на „Вихрен” (Сандански) ще са втори пореден мач гости, този път на отбора на „Пирин 2” (Благоевград). Очаква се в този мач тимът от Сандански да се представи на ниво и да излезе с чест от двубоя.

На стадиона в Бистрица местният

 

„Витоша” победи „Рилски спортист” с 1:0.

 

Единственото попадение в срещата отбеляза Цветомир Вачев. Доста пропуски за домакините от страна на Емил Гъргоров, Томи Костадинов. В събота „Витоша” гостува на „Банско” и ще търси продължаване на победната си серия. Отборът на „Рилски спортист” до момента е без спечелена точка и се стяга да запише първа победа в първенството срещу „Пирин” (Разлог).

На стадион „Христо Ботев” в Ботевград местният

 

 

„Балкан” победи отбора на „Банско” с 4:1.

 

Първи откриха резултата гостите в 4-тата минута чрез Боби Хазуров. По-късно отборът на домакините се вдигна на щурм и победиха с голове на Калоян Бонев – два, Димитър Руйчев и Павел Петков от дузпа. В събота отборът на „Балкан” ще гостува на „Надежда” (Доброславци) и футболистите се стягат за нова победа и утвърждаване в челото на таблицата. Отборът на „Банско” ще домакинства на единия от силните отбори – „Витоша” (Бистрица). От ръководството на клуба споделиха, че друга алтернатива освен победа – първа за сезона – нямат.

На стадиона в Микрево отборът на

 

„Беласица” (Петрич) победи „Надежда” (Доброславци) с 4:0.

 

Головете отбелязаха Живко Димитров – Малкия Ромарио – хеттрик и един гол Лъчезар Давков. С тази победа отборът на „Беласица” оглави временно таблицата за класиране на групата. Старши треньорът Саша Симонович сподели, че отборът му смята да продължи победния си ход и в Костинброд, като отново ще даде шанс мача да започнат тези 11, които са в най-добра форма в момента. Отборът на „Надежда” (Доброславци) ще домакинства на „Балкан” (Ботевград) и от ръководството на клуба споделиха, че ще направят всичко възможно да излязат с чест от двубоя.

Мачът „Хибър 2” (Пазарджик) и „Оборище” (Панагюрище) е отложен от СТК на ЗС на БФС за 28 август.