Беласица и Балкан не се биха в дербито на Югозападна Трета лига

Отборите на Беласица и Балкан (Ботевград) завършиха при резултат 1:1 в дербито от 12-ия кръг на Югозападна Трета лига. Домакините откриха резултата с гол в 12-ата минута на Валентин Костов. Точката за „зелените“ донесе Павел Петков, който се разписа пет минути след подновяването на играта, предаде Sportal.

Битката в Петрич започна перфектно за домакините, които откриха резултата в 12-ата минута, когато Валентин Костов се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Той се разписа с удар от близка дистанция.

След гола домакините контролираха играта, като успяха да създадат няколко опасни атаки, които обаче не завършиха с второ попадение в мрежата на Балкан.

В 50-ата минута гостите от Ботевград изравниха резултата. В автор на гола се превърна Павел Петков, който се възползва от перфектен пас на Николай Цветков. Атакуващият футболист матира стража на домакините с много силен и точен изстрел.

В 56-ата минута Кирил Киров получи добра възможност да върне преднината за своя тим, но опитът му бе твърде неточен, за да затрудни Костадин Котев. В последните секунди на срещата отново домакините бяха близо до гола, но защитата на Балкан се справи и запази точката в дербито от кръга. В класирането Балкан е лидер с 31 точки, а Беласица вече е чак на 5-то място с 25 пункта.