Бившият кмет на Долно Драглище остави празен кабинет на наследника си

Лиляна Боянова: Направих го заради калната кампания!

Нападки в първия работен ден на новото ръководство на кметството в Долно Драглище.

Новият кмет – избран на първи тур, Цветан Рабаджиев, написа публикация във Фейсбук, в която твърди, че бившият кмет е „изнесъл“ всичко, което е имало в кметски кабинет.

Прикачена бе и снимка с публикацията на Рабаджиев, в която се вижда една празна стая, а в дъното ѝ – принтер, настолен компютър и шкаф.

Рабаджиев написа: „Още първия ден бях “приятно” изненадан от бившата колежка Боянова която се беше постарала да ми остави в наследство един “прекрасен” кабинет.Сигурно е мислила,че назначават учител по танци или бойни изкуства и за улеснение е изнесла мебелите да не пречат. Но какво съм тръгнал да се оплаквам…госпожата все пак ми е оставила компютър. Благодаря за “топлото” посрещане Г-жо Боянова!Честно казано не го очаквах …но както е казал народа очаквайте и неочакваното…Още колко ли изненади ще има?

Бившият кмет Лиляна Боянова коментира на свой ред:

„Всички мебели, които бяха в кабинета са закупени с лични средства и са лично мои. Не съм търсила средства от Община Разлог за покриване на разходите по обзавеждането. Взех меката мебел, бюрото и столът ми, не защото ми трябват, а защото предизборната кампания бе толкова мръсна и кална, че не виждам смисъл да дам нещо от себе си за хора, които ме оплюха“, заяви Боянова пред сайта Infomreja.

Тя обясни, че преди 20 г., когато за първи път влиза в т. нар. „кабинет“ е заварила един молив, лист и маса.

Самото помещение и прилежащото му дори не са били собственост на Община Разлог, а на РПК, на която Общината плащала наем за кметството. Впоследствие – с молба до ОбС и решение на Съвета, Общината придобива втория етаж от сградата и я превръща в кметство.

Самият кабинет Боянова обзавежда сама, а в съседната стая прави архив, в който складира документи.

Лиляна Боянова каза също така, че при други обстоятелства би оставила всичко закупено на “наследника” си.„Не се притеснявам от написаното от господина, тъй като самата Община ще направи ревизия и ще види в какво състояние оставям кметството“, каза Боянова още.

Тя заяви, че вероятно заради публикацията ще си търси правата в съда, тъй като всичко написано е с цел клевета и подронване на авторитета ѝ.

Боянова се яви на местните избори като кандидат от коалицията ВМРО-СДС, която издигна за общински кмет Венцислав Гърменов. Рабаджив пък бе кандидат от ГЕРБ, които издигнаха спечелилия на балотаж – Красимир Герчев.

Рабаджиев събра 273 гласа подкрепа спрямо 162 за Боянова.