Бивш полицай е задържаният за обира в местния клон на ЦКБ

Задържаният за грабежа в банков клон в Дупница е бивш полицай. Мъжът се казва Крум Йорданов. Работил е към столичните структури на МВР, като е напуснал преди години. И до този момент официално не се съобщава има ли и какъв е размерът на открадната сума. По непотвърдена информация въоръженият е успял да задигне около 10 000 долара. Мениджърът на охранителната фирма, която има договор с банката Росен Димитров до последно твърдеше, че  от банката не са изнесени пари. Стана ясно още, че там няма жива охрана, а  трезорът се пази чрез паник-бутон.

До този момент Йорданов  не е имал противозаконни прояви.  Съседи, които са станали свидетели на задържането му разказват,  че недоумяват кое е накарало Крум  да пристъпи към подобни действия, тъй като го познават като добър и отговорен човек.  Негови приятели го защитиха и в социалните мрежи разказвайки, че го познават като „свестен човек”. Вероятните мотиви според тях са финансови затруднения или психологически проблеми.

Предстоят множество процесуално-следствени действия , уведомен е дежурен прокурор, съобщават от пресцентъра на МВР. Тежкото криминално престъпление в Дупница стана часове след като бе сменено ръководството на Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Старши комисар Пламен Стоилов застана на поста, който в продължение на 8 години се заемаше от ст.комисар Елиан Стамболийски.