Бизнесмените Спас Михайлов и Ивайло Павлов вдигат нови вилни селища в Бистрица

Цените на урегулираните парцели скочиха. Ако преди години кв. м беше 25 лв., сега върви между 40 и 50 лв., каза кметът К. Огненски

Строителството на две вилни селища се подготвя в дупнишкото село Бистрица, съобщават от РИОСВ-София. Инвеститорите са Спас Михайлов и Ивайло Павлов. В момента тече процедура по изработването на Подробен устройствен план – план за застрояване (ПУП-ПЗ) с цел промяна предназначението на поземлен имот в местност Садичица от земеделска земя в земя за неземеделски нужди и осигуряване на допустим начин и характер на застрояване на имота за курортен обект за настаняване и подслон – вилно селище и къмпинг зона с възложители Спас Михайлов и Ивайло Павлов.

Процедура за изготвяне на Подробен устройствен план – план за застрояване (ПУП-ПЗ) с цел промяна предназначението от земеделска земя в земя за неземеделски нужди и осигуряване на допустим начин и характер на застрояване на имота за курортен обект за настаняване и подслон – вилно селище и къмпинг зона е започната и за поземлен имот в местността Фандаклъка, отново с възложители Спас Михайлов и Ивайло Павлов.

„Двата имота са съседни. Намират се в бившия стопански двор на селото и ще бъдат изградени две вилни селища. Търсенето на имоти в Бистрица вече е огромно. Значително се увеличиха и цените на урегулираните парцели. Допреди 3-4 г. квадратният метър беше 20-25 лв., а сега е между 40 и 50 лв. Миналата година имаше 4-5 сделки. Сега имам информация за една по-голяма сделка, продаден е имот от 4 дка”, каза кметът на селото Кирил Огненски.

В момента в Бистрица има 3 къщи за гости. Както е известно, селото е в подножието на Рила и намеренията на общинската управа в Дупница са то да се развие като туристическа дестинация. Още повече че е открита топла минерална вода и тази година предстои сондиране.

Юлияна КОЛЧАКОВА