Близнаци  се родиха в общинската болница в Дупница

  • Трима души са под карантина – взети са им проби за коронавирус, на 14 души тестовете са отрицателни

  • Прави се ремонт на изолатора, до приключването му пациентите ще бъдат настанявани в отделението по ортопедия

 

В общинската болница в Дупница се родиха близнаци. Двете момчета са в отлично състояние, майка им също. Тя се възстановява след цезарово сечение. Бебетата тежат 2,200 и 2,400 кг и за тях се полагат всички грижи. В същото време от общинската болница съобщиха, че изолаторът на здравното заведение е в ремонт. Той се налага, за да бъдат отстранени лошите условия в отделението.
В него в момента се приемат пациенти от цялата Кюстендилска област, тъй като само в Дупница има Инфекциозно отделение. Очаква се работниците да приключат с ремонта до няколко дни. Докато това стане факт, пациентите ще бъдат настанявани в отделението по ортопедия, за което са взети всички необходими предпазни мерки.
„Правим всичко по силите си, за да приключим ремонта възможно най-бързо. В никакъв случай хората от Дупница няма да бъдат оставени без медицински грижи. Те могат да разчитат на нас и нашия професионализъм“, коментира пред „Вяра“ прокуристът на общинската болница в Дупница Мария Иванова.
До днес през изолатора на здравното заведение са преминали общо 14 пациенти, сред които няма нито един с положителна проби за коронавирус.
В момента в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД са хоспитализирани трима души и на всички тях им е наложена карантина.  Сред случаите са на шофьор от Германия, който е бил засечен от термокамерите на ГКПП-Гюешево и на дупничанка, която преди няколко дни се е прибрала от Германия. Направени са им всички необходими изследвания, които са пратени в Националната референтна лаборатория в София.
От лечебното заведение подчертаха, че са осигурени предпазни средства за лекарите и помощния персонал, а респираторните апарати към момента са два на брой.
Припомняме, че по инициатива на дупничанин беше открита и дарителска сметка за купуване на апаратура в този тежък момент.

Димитър ИКОНОМОВ