Болният от левкемия 20-год. кюстендилец Тони Костов събра 205 000 лв. в дарителската си сметка

Тони (вдясно) с майка си и брат си
  • Младият мъж чака оферта от клиника в Германия, а с всяка изминала химиотерапия се чувства все по-зле, съобщават негови близки

Новата година настъпи, празниците отминаха и всичко вече влезе в познатото русло. Надеждите за една по-добра и здрава 2019 година са за всички ни, но в доста по-голяма степен са за семейството на Тони Костов. Момчето от Кюстендил, което води битка с левкемията и не се предава. Към организираната кауза да помогнем на Тони само за 2 месеца, откакто кампанията е в ход, към 11 януари в дарителската сметка набраната сумата е 204 900, 05 лв., или малко повече от така нужните за лечението му е 150 000 евро. Благотворителните инициатива в Кюстендил не спираха дори и по празничните дни, като една от поредните финансови подкрепи дойде от учениците от ПГИМ “Йордан Захариев”, които помогнаха на Тони със сумата от 1321.10 лв.!  Тези дни на страницата във фейсбук „Да помогнем на Тони да пребори левкемията” става ясна събраната до момента сума, както и състоянието на 20-годишния Тони Костов. “Здравейте, приятели, все още нямаме получена оферта от клиниките, до които сме изпратили запитване. Тони кореспондира с Prof. Dr. Hermann Einsele от Wuerzburg, който единствен засега му е отговорил.

Постъпилата сума в сметката

Професорът иска Тони да отиде лично и да му се направи цялостен преглед и след което да реши какво лечение ще му бъде назначено. Явно съдбата не е на наша страна в момента, защото Тони отново е с ниски показатели, не се чувства добре, отпаднал е и има температура и няма никакъв шанс да пътува в това състояние. Надяваме се съвсем скоро нещата да се подобрят и да може да замине, както се надяваме – Тони да получи оферта час по-скоро. Разбира се, мислим и други варианти за заминаване, защото не можем да си позволим да чакаме оферта до безкрай. С всяка изминала химиотерапия Тони се чувства все по-зле. Разбира се, както сме казвали много пъти, всички средства, които останат след приключване на лечението на Тони, ще бъдат дарени в полза на друг нуждаещ се”, се казва в информацията.

По празниците Тони си бе у дома с любимите хора и дори направи освежаващи разходки в компанията на своята майка Светлана и своя по-голям брат Анатолий, а от 3 януари отново е в болницата за курс химиотерапия.