Борци от кюстендилската школа на лагер с националния тим в Грузия преди Европейското първенство

Националите с последна тренировка преди заминаването
  • Деан Асенов се окичи със сребро на държавното при кадетите, отстъпи само на сина на Армен Назарян – Едмонд

 

На подготвителен лагер в Грузия с националния тим по борба класически стил заминаха четирима борци от кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви”. Водени от треньорите Бисер Георгиев и Илиян Георгиев, заминаха за лагера, който ще продължи до 22 март и е последен етап преди Европейското първенство в Букурещ, Румъния, което е от 8 до 14 април.

Деан Асенов спечели сребърен медал.

В състава са включени Спортист на Кюстендил за 2018 година Милослав Методиев (130 кг), Спортист на Кюстендил 2017 г. Августин Спасов (60 кг) Недялко Петров (55 кг) и Константин Стас (67 кг). Главният треньор на кюстендилския клуб Валери Райчев изрази надежда, че поне трима от тези борци ще представят България на шампионата на Стария континент. Симеон Станкович (97 кг) продължава подготовката си с юношеския национален отбор в София.

Един от талантливите млади борци на кюстендилската школа по борба – Деан Асенов, се окичи със сребърен медал от Държавното първенство за кадети, което се проведе в Бургас. Състезателят на треньора Димчо Загоров се класира за финалите в категория 51 кг, където отстъпи на Едмонд Назарян от „Славия”, който е син на Армен Назарян.