“Бягай с усмивка” в Перник

Над 200 деца от детски градини и основни училища в Перник „ще бягат с усмивка“ в традиционния спортен празник, организиран от Община Перник, кметство “Изток” и клубът на известната българска лекоатлетка Милка Михайлова.Началото е в 10 часа пред сградата на кметство „Изток“. Мотото на празника е „Бягай с усмивка“, провежда се за четвърти път.

Районният кмет Десислава Стоянова сподели пред БНР:„Ще има подаръци за всички, ще има малко различни неща от досегашните. Благодарим на всички, които ни подкрепиха, защото ни приеха с отворени врати хора, които спомогнаха за този турнир и неговото осъществяване“.Милка Михайлова за новостите:„Новото тази година ще бъдат шапки с логото на „Бягай с усмивка“, които всяко детенце ще получи.

Другото е една грамота – “Талант на България” в леката атлетика, ще ги награждаваме до шесто място. Освен с нашата грамота – “Децата на Перник”, и тази грамота”.„Участниците са разделени във възрастови групи. Те ще бягат на различни дистанции от 100 метра за детските градини до 1000 метра за момчетата от пети, шести и седми клас.

Въпреки предварително направените заявки турнирът е открит и всяко дете, което дойде на празника ще може да се включи в него“, обясни Милка Михайлова.Празникът се организира за четвърти път. Традиционно той се провежда през март. Миналата година заради пандемията не се състоя, а тази година отново заради коронавируса, беше изместен за юни./БНР