Важни решения взе Общинският съвет в Разлог

Общинскиият съвет в Разлог одобри предложение за провеждане на конкурс за възлагане на управлението на „Многопрофилна болница за активно лечение – Разлог“ на редовното си заседание в четвъртък, 28-и юли.

Съветниците приеха 17-та точка от дневни ред, след като гласуваха промени в състава на комисията. По предложение на общинския съветник Христо Зайков, като член бе включен отличеният през 2021-ва година със „Златен Хипократ“ д-р Георги Димитров, който бе определен и за председател на комисията. Секретар на състава е Спаска Кьосева, а останалите членове са д-р Емил Попадийн, юристката Гергана Фарфарова и член, предложен от РЗИ.

На заседанието бе дадено съгласие и за откриване на процедура за предоставяне на концесия за строителство, експлоатация и поддържане на обект „Спортен комплекс“ в село Баня.

“Поддръжката на стадиона е скъпа, чрез отдаването на концесия ще може да предоставим по-добри условия за ползване. Търсим цялостния ефект, ако може съоръжението да бъде реновирано и да се ползва”, поясни на присъстващите зам.-кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров.

Съветниците гласуваха продажба на три общински жилища и допускане на изработване на Подробен устройствен план – план за застрояване с отреждане на фотоволтаична инсталация и обслужваща сграда в обхвата на поземлен имот на територията на община Разлог.

Източник: Радио Благоевград