Ваксинацията ще продължи и в празничните дни

В периода 30 април – 9 май РЗИ ще създадат организация за работата на имунизационни пунктове на територията на съответната област

  • Гражданите, чийто ден за поставяне на втора доза ваксина съвпада с празничен (или почивен) ден и са възпрепятствани да посетят имунизационен пункт, могат да бъдат имунизирани на датите 5-ти, 7-ми и 10-ти май.
  • Вторите дози ще се поставят в имунизационните пунктове, в които гражданите са получили своята първа доза ваксина. В случай че бъде създадена друга организация на ваксинационния процес в съответния пункт, лицата ще бъдат уведомени от РЗИ къде и кога могат да получат втората си доза.
  • Гражданите, които са направили своята регистрация в електронния портал за имунизиране срещу COVID-19 в периода 30 април – 09 май, ще бъдат уведомени от съответната РЗИ в кой имунизационен пункт следва да се явят, за да получат първа доза ваксина. В този период пунктовете ще поставят ваксината на AstraZeneca (Vaxzеvria).
  • Гражданите, попадащи във фазите на Националния ваксинационен план, на които предстои поставяне на първа доза ваксина срещу COVID-19 в периода 30 април – 9 май, също ще получат уведомление от РЗИ.

От 10 май, гражданите, записани чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу COVID-19 ще могат да заявят и получат предпочитания от тях вид ваксина – иРНК или аденовирусна. За всички пунктове ще бъдат осигурени количества от двата вида лекарствени продукти.