Везенков грабва 1,8 млн. евро заплата от “Олимпиакос”

vezenkov
Гордостта на Бобошево - Александър Везенков ще има възможност да води тима ни и в предквалификациите за Париж 2024.

Българската баскетболна звезда с корени от Бобошево –  Александър Везенков преподписа с “Олимпиакос”, а договорът му е до 2025 година.

“Започна като страхотна възможност. Бързо се превърна в мой дом и сега може да се смята за част от мен и мястото, на което принадлежа. Продължаваме с упорит труд да постигаме целите си. Благодаря на президентите Панайотис и Йоргос Ангелопулос, на моите треньори и на хората, които ме подкрепят и не са под светлините на прожекторите.

Обръщам се и към физиотерапевтите и всички, които се грижат за тима. Разбира се, благодаря и на всичките си съотборници, но преди всичко искам да благодаря на семейството ми, което е винаги до мен”, коментира спортист №1 на България за тази година.

Заплатата му през сезон 2023/2024 ще е 1,6 млн. евро, а за следващия – 1,8 млн. Все още има възможност Везенков да играе в Националната баскетболна асоциация, където правата му са у “Сакраменто”. За тази цел обаче той трябва да откупи договора си с “Олимпиакос”.

Александър Везенков взе участие в част от тренировката на Олимпиакос в сряда, а старши треньорът на тима Йоргос Барцокас се надява да може да разчита на него в предстоящото домакинство срещу Олимпия Милано.

Олимпиакос посреща италианския тим в петък, 6 януари в двубой от 17-ия кръг на Евролигата.

Заради проблем с десния адуктор Везенков пропусна последните два мача на тима в края на миналата година. Надеждите в лагера на Олимпиакос са българинът да успее да се възстанови напълно за сблъсъка с италианците.