Виктор Атанасов от Кюстендил продължава да жъне победи по тенис кортовете

Виктор Атанасов с поредния си трофей
  • 10-годишният състезател на клуб “Осогово Елит” вдигна купата след 4-1 на финала над Брайън Димов от веригата Kinder+ Sport

 

Младата тенис надежда на кюстендилския клуб “Осогово Елит” Виктор Атанасов вдигна поредния си трофей след тотална доминация на кортовете във Варна. Възпитаникът на Ивайло Иванов спечели петия турнир по тенис на корт от веригата Kinder+ Sport в България и стана шампион във възрастовата група 10 г.

В традиционната надпревара участие взеха 119 млади тенисисти, които показаха най-доброто на кортовете на ТК “Черно море Елит”. В турнира участваха деца от четири възрасти до 9 г., до 10 г., до 11 г. и до 12 г.

При момчетата до 10 г. Виктор Атанасов разгроми на финала с 4-1 Брайън Димов от ТК “Черно море Елит ” (Варна). В мач за третото място Кристиян Стефанов от ТК “Диана” (София) се наложи с 4-2 над Берк Шакир ТК “Шуменец” (Шумен). Наградите на призьорите връчи Огнян Илиев, вицепрезидент на Българската федерация по тенис.

След пет оспорвани срещи, включително и срещу настоящия лидер в класирането по точки Калоян Шиков, кюстендилският талант успя да се наложи и да грабне купата в конкуренцията на 28 тенисисти.

В рамките на шест турнира от март до август във възрастовите групи до 9, 10, 11 и 12 г. българските деца се съревновават помежду си, за да излъчат представителите на България за международните финали. Там участие ще имат също така и националните шампиони по проекта от Австрия, Германия, Унгария, Израел, Малта, Люксембург, Полша, Монако, Ирландия, Италия и Франция.

Финалният международен турнир ще се проведе между 17 и 20 октомври в „Монте Карло Кънтри клуб”, Монте Карло.

Следващият турнир от веригата Kinder+ Sport ще се проведе от 15 до 17 август на кортовете на българския национален тенис център София, като последният от тях ще бъде Мастърс-турнир.

Финалното класиране се изготвя на база от общия брой точки от изиграните турнири, като всеки състезател трябва да е участвал в поне 4 (четири) от общо шестте Kinder+ Sport турнири. Класираните състезатели на 1-во (първо) място в крайната ранглиста на програмата, която ще излезе след 20 август, ще получат възможността да участват на финалния световен турнир.