Виктор Орбан очаква големи промени в ЕС след следващите евроизбори

 © БТА

Десният националист Орбан, преизбран за трети пореден мандат през април, оглави съпротивата на източноевропейските страни срещу опитите на ЕС да накара страните членки да приемат квотна система за разселване на бежанци и мигранти. припомня Ройтерс. Заедно с националистическото правителство в Полша, Орбан е в постоянен конфликт с Европейската комисия заради това, което Брюксел определя като ерозия на демократичните институции в бившите комунистически страни от Източна Европа.

Европейските избори през 2019 г. ще бъдат решаващи за бъдещето на Европа, заяви Орбан в годишната си реч пред етнически унгарци в румънския град Байле Тушнад. Той подчерта, че западният политически елит на ЕС не е успял да защити блока от мюсюлманската имиграция и е време тези политици да си отидат. “Европейският елит е видимо нервен”, подчерта Орбан пред стотици аплодиращи го привърженици.

Виктор Орбан, премиер на Унгария: Тяхната голяма цел е да трансформират Европа, да я отведат в една пост-християнска ера, в ера, в която нациите изчезват. Този процес може да бъде подкопан на европейските избори. В наш интерес да спрем тази трансформация.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан продължи атаките си срещу Европейската комисия. В интервю за радио в Будапеща, той определи, че за в бъдеще има нео…

Изборите за европейски парламент трябва да покажат, че има алтернатива на либералната демокрация, която според Орбан работи по недемократичен начин в Западна Европа, като не толерира алтернативни възгледи.

Той подчерта, че за разлика от либералната демокрация, християндемокрацията отхвърля мултикултурализма и имиграцията, като същевременно е антикомунистическа и се застъпва за християнските ценности.

Виктор Орбан, премиер на Унгария: Изправени сме пред голям момент: казваме довиждане не просто на либералната демокрация, а на елита от 1968 г.

Вчера Орбан приветства основаването от бившия крайнодесен сътрудник на Доналд Тръмп – Стив Банън, на антиевропейска политическа формация, наречена „Движението“ с цел подсилване на националисткия, антиимигрантски вот на изборите за ЕП догодина.

Партията на Орбан “Фидес”, която води в проучванията на общественото мнение, също така демонизира родения в Унгария американски милиардер Джордж Сорос и подкрепяните от него либерални хуманитарни организации. „Фидес“ прокара закони, ограничаващи дейността на групи от гражданското общество, които обвинява в насърчаване на незаконната имиграция.

Унгария прие закона “Спрете Сорос”, криминализиращ помощта за нелегални мигранти

Унгария прие така наречения закон “Спрете Сорос”. Той криминализира определен вид помощ към нелегалните имигранти. Законът ограничава дейността на неп…

„На Запад е либерализмът, няма демокрация“, каза той. Според него в Западна Европа „нарушенията на свободата на словото и цензурата са станали нещо обичайно“.

Той отново атакува европейските институции, като нарече Европейската комисия „символ на провала“.

Относно Турция Орбан подчерта, че може да се критикува системата на Ердоган, но стабилността на Турция е добро нещо.