Вихрен победи Банско Тийм с голове през второто полувреме

Снимка: ФБ страница на Банско Тийм

На градския стадион в Сандански в мач от 20-и кръг на втората част за първенството на ЮЗ Трета лига – група 1, се срещнаха отборите на местния Вихрен и Банско Тийм от едноименния град. Срещата започна с лек превес за отбора на домакините. Гладиаторите опитваха атаки чрез Удожи, Томи Костадинов и Даниел Пехливанов, подпомагани в средата на терена от Руслан Иванов и Никола Георгиев. В отбора на гостите още в 8-ма минута старши треньорът Боби Галчев извърши принудителна смяна, като на мястото на контузения Денис Ангелов в игра влезе Борис Ейков. Опитите на футболистите на Вихрен да отбележат гол се оказаха безуспешни и така при нулево равенство двата тима се оттеглиха на почивка.

Втората част на срещата започна с натиск на домакините. В 55-та минута главният съдия Мирослав Кузманов отсъди дузпа в полза на Вихрен за спъване на Удожи вътре в наказателното поле. Точен от бялата точка бе Руслан Иванов и резултатът бе открит за 1:0. В 64-та минута след центриране от фаул на Руслан Иванов Раиф Мурадов скочи над всички и с глава изпрати топката в мрежата на вратаря Атанас Тъпигьозов за 2:0. За отбелязване е, че наставникът на Вихрен Ивайло Василев направи пет смени през втората част на мача с цел да промени качеството на играта. На мястото на Даниел Пехливанов в игра влезе Флавио Карвальо, на Александър Якимов-Методи Костов, на Руслан Иванов-Валери Георгиев, на Кристиян Христов-Виктор Ергин и на Никола Георгиев – Петър Добринков. Пет смени в мача направи и играещият старши треньор на Банско Боби Галчев. На мястото на Денис Ангелов в игра влезе Борис Ейков, на Марио Димитров-Петър Пенчов, на Георги Цеклеов-Димитър Петков, на Тодор Паланков-Димитър Стоев и на Боби Хазуров-Иван Топузов.

„Постигнахме заслужена победа над отбора на Банско. През двете части в срещата бяхме по-добри, но направихме няколко фрапантни пропуски и това бе причина да се доберем до победата едва през втората част на срещата. Следващият ни мач е като гости на Балкан в Ботевград”, сподели след мача наставникът на Вихрен Ивайло Василев.

При това положение отборът на Вихрен е на 3-о място с 18 точки, с 6 по-малко от лидера Марек, който е с един изигран мач по-малко. Отборът на Банско Тийм е на 6-о място с 11 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ