Водачът на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски в онлайн дискусия с млади хора: Разчитаме на вашата активност при изготвянето на образователни и иновативни проекти

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Христо Терзийски и кандидатите за народни представители Михаела Крумова, Люба Пашова и Мишел Виячева взеха участие в онлайн дискусия „Кюстендил и младите хора“. Близо 50 млади специалисти от областта споделиха идеите си за развитието на региона и зададоха въпросите си към кандидатите.

„Регионът има сериозен потенциал за развитие, включително и в рамките на проектно финансиране по европейските фондове, които само преди дни заместник-председателят на ЕНП и комисар Мария Габриел представи при обиколката си в региона“, сподели с младежите Терзийски и добави, че е важно те да бъдат активни в изготвянето на образователни и иновативни проекти, в разработването на младежки стартъпи и в повишаване капацитета на НПО. „Това би допринесло както за икономическото развитие на региона, така и за повишаване на заетостта сред младите хора и създаването на пълноценна социална и културна среда“, допълни Христо Терзийски.

Кандидатът за народен представител Михаела Крумова добави, че, за да могат младите хора пълноценно да се реализират на пазара на труда, са разработени редица мерки и програми, които целят обръщане на миграционните процеси. „За младите родители е предвидена програма за детегледачки, което да им позволи бързо да се завърнат към икономическа активност“, обясни Крумова.

В хода на онлайн дискусията с младите хора Люба Пашова сподели своята мечта за голям обществен дебат за програмата и функцията на БНТ. „Не бива да се мисли, че това е телевизията на възрастните само. Да чуем младите какво искат по БНТ. Динамично е времето и функцията на БНТ трябва да се променя спрямо времето“, категорична бе популярната водеща.

Младата фармацевтка Мишел Виячева от своя страна коментира, че трябва да се даде възможност на младите хора да участват при вземането на политически решения и да бъдат катализатор на положителните промени в обществения живот. „Вярвам, че участието на хора на нашата възраст в политическата ни система, ще увеличи нейната представителност и стабилност“, категорична бе тя.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!