В Бобов дол и Сапарева баня се оплакаха на депутата Христо Терзийски от космическите цени на тока, газа и храната

Най-често поставяните теми на приемните в Бобов дол и Сапарева баня на народния представител от ГЕРБ-СДС Христо Терзийски бяха свързани с космическите сметки за ток и газ, както и растящата инфлация. “Хлябът, основните хранителни продукти, строителните материали, всякакъв вид услуги – всичко върви стремглаво нагоре”, оплакаха се граждани и изразиха притеснение как ще се справят финансово.
“Залагат се около 8 млрд. нов дълг и казват, че юли ще правят
актуализация на бюджета. Влизаме в дългова спирала. Сметките скачат, бизнесът и предприятията са на ръба на оцеляването”, коментираха още жители на двете населени места.
В община Бобов дол местни учители обърнаха внимание, че управляващите искат да вкарат нова алинея в чл. 213 от ЗПУО. Искат да бъдат деполитизирани учителите, директорите и всички, заети в системата на образованието, като им забранят да се кандидатират от политически партии, а могат само да бъдат кандидати като независими.
Синдикатите са излезли с позиция и са скочили срещу това нещо. “Ние не сме държавни служители. Така написано, касае цяла една гилдия. Не е ли нормално в общинските съвети да има хора от образователната сфера?!”, попитаха местните учители.
Жители на Бобов дол сигнализираха също за безстопанствени коне, които се движат свободно и изскачат на пътя, като така създават опасност за живота на хората. “Дали се правят проверки от съответните институции, защото тук се въртим в един омагьосан кръг?”, посочиха те. Оплакването е, че освен проблема с бездомните кучета, вече има такъв и със свободно движещите се коне.
В община Сапарева баня потърсиха за съдействие Христо Терзийски относно казус с отстъпено право на строеж върху имот. Проблемът е с объркан план. От местната управа обясниха, че предстои приемане на кадастрален план за селата Ресилово, Сапарево, Овчарци, както и за курорта Паничище.
Общински съветници и кметове на две села също посетиха приемния ден на народния представител в Сапарева баня.