„Гарвин магьосникът” донесе номинация за „Икар” на кукления театър в Благоевград

Общински куклен театър-Благоевград е номиниран за годишните театрални награди „Икар”. Номинацията е за представлението за деца и възрастни „Гарвин магьосникът” по текст на Яна Борисова и режисьор Вежен Велчовски. Представлението е в категория „Куклен спектакъл”. Композитор е Милен Кокушаров, сценограф Кирил Наумов, а хореографията е дело на Аладин Алиибрахим.

От Кукления театър заявиха, че приемат номинацията като „награда за усилията, таланта и вярната посока”.

Още с излизането си пиесата пожъна огромен успех на благоевградска сцена и привлече вниманието на журито на елитните награди.

В спектакъла участват Атанас Димитров, Виктор Кападжиев, Иван Тодоров, Наталия Петкова, Александър Станковски, Йоана Рачева. Специално участие има Никола Тороманов, който е носител на АСКЕЕР.

„Гарвин магьосникът” е история за невероятните приключения на Гарвин МакМаг, който се оказва в центъра на поредица от героични, изненадващо смешни събития и обстоятелства. Другите две номинирани пиеси в категорията за куклен театър са “Кученцето, което не можеше да лае” и “Пиано на луната”.

Церемонията за връчване на наградите „Икар” бе отложена заради усложнената епидемиологична обстановка и ще се състои на 11 май в Народен театър „Иван Вазов”.

Наградата за цялостен принос към театъра посмъртно ще получи Татяна Лолова.