Гергана Тодорова от Симитли представи първата си книга „За какаото и кадифето“

Сред избрани почитатели на литературата и приятели Гергана Тодорова, с чаша вино и аромат на какао, представи своята първа книга. Под акомпанимента на пиано, в изпълнение на известния български композитор Минко Ламбов, артистите Симеон Владов и Жанет Миовска заредиха залата с „кадифена“ енергия на част от стиховете и есетата на авторката.

Гергана Тодорова е родена през 1968 година в гр. Симитли. По професия е икономист, магистър „Счетоводство и контрол” на УНСС с факултетни специалности „Управление на фирма” и “Педагогика”.

Творческата й натура търси нови предизвикателства, които я обогатяват личностно и духовно. Завършва бакалавърска програма „Психология” към НБУ, театрален курс към НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова, специализира „Български народни танци” към ХТМУ, участва в обществено полезни събития и семинари.

„За какаото и кадифето” е книга със стихове, есета и философски размисли върху четирите компонента на личностния интегритет – хармония на духа, море от съзнание и подсъзнание, какаов аромат на тялото и кадифено сърце. Цялостният поглед и житейската опитност на авторката са фокусът за споделената цветна палитра от чувства, мисли и преживявания.

Сред отбраната публика до нея неизменно беше синът й Иван Сарафски с приятелката му Ралица, Евгени Минчев, Александър Стоичков, кметът на община Симитли Апостол Апостолов и съпругата му д-р Мария Апостолова, приятели и колеги.

След представянето Евгени Минчев сподели в мрежите: „Зареден съм с нежност и свежи мисли от книгата на Гергана Тодорова – добър човек и автор, за когото ще се чува занапред! Браво, Гери“

„Невероятно представяне, невероятен човек, невероятна жена, невероятна книга. Благодаря“ – написа Александър Стоичков.

„Чета това твое “Бижу” с удоволствие и наслада… и на момента откривам себе си!!!“ – написа д-р Мария Апостолова.

„Честита първа книга! Честита сбъдната мечта! Гордея се с теб и те подкрепям безкрайно!“ – каза най-важният човек за нея – синът й Иван Сарафски.