Германия удължава мерките до 7 март

Германия съгласува с регионите удължаване на задържането до 7 март, въпреки че позволява откриването на детски градини и фризьорски салони. Само при индекс от 35 на 100 000 останалата част от икономиката постепенно ще се отвори отново, съобщава „Дойче Веле“.

Регионалните правителства на 16 федерални провинции ще вземат решение в рамките на своя културен суверенитет за постепенното връщане към присъствено преподаване и разширяване на предлагането на услуги за деца според федералното правителство и министър-председателите на федералните провинции.

Федералните провинции обаче трябва да разширят дигитализацията на обучението у дома, за да отстранят хибридното обучение и това на системата на обучение. Няколко федерални провинции обявиха намерението си да отворят отново началните училища през следващите дни.

В допълнение към овладяването на новите инфекции усилията на германските власти сега са насочени към ускоряване на ваксинацията след разочароващото начало на кампанията. До момента 2,334 милиона души са получили първата доза от ваксината – 2,8% от населението и 1,02 милиона граждани – 1,2% – вече са инжектирани с втората доза./