Глобиха 50 лв. нарушител от Крайници, опитал да отреже дърво на улицата, дупничанин опита да открадне пейка от детска площадка

Проверките на служителите от “Контролното звено” към Община Дупница продължават. От началото на месеца са установени физически лица за разлепване на рекламни материали на нерегламентирани места – дървесната растителност за извършване на строително – ремонтни дейности.

На нарушителите ще бъдат наложени административни санкции по Наредба за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Дупница в размер от 50 до 250 лева.

За увреждане на общинско имущество на територията на с. Крайници е наложена глоба-фиш в размер на 50 лв. на нарушителя, който се е опитал да…отреже дърво на самата улица.

Отново след сигнал на граждани, е преустановена кражба на пейки от…детска площадка в град Дупница, като за “приватизацията” ще бъде санкциониран отново според Наредбата с акт до 250 лева.

Направени са предписания на жители на града за заемане на тротоарни и свободни общински  площи с пясък, земни маси, дървен материал и строителни отпадъци от извършване на строително-ремонтни дейности в гр.Дупница. При неспазването им след изтичане на 14-дневния срок ще бъдат наложени административни санкции. Глоба ще отнесе и жител на село Крайници, който е разорал тротоар и го е превърнал в… зеленчукова градина.

Ако забележите опит за кражба, увреждане на общинско имущество или друго противозаконно действие, можете да сигнализирате на телефоните на Община Дупница 0701 5 92 73 – Контролно звено или 0701 5 92 59 и 0879 523 474 – Дежурен (денонощно)