Голям банкет със заря организираха кукерите от крупнишкия квартал „Овча купел“

Близки, приятели, цели семейства се събраха на голям банкет, организиран от кукерската група на крупнишкия квартал „Овча купел”. Както повелява традицията в Община Симитли – през лятото сурваскарите канят всички на голям празник, за да кажат „Благодаря“ на всички, които на 1-ви януари са отворили домовете си за тяхната група.


Няколко казана вкусна храна бяха приготвени за гостите, а на масите нищо не липсваше – от мезетата до пивки алкохолни напитки. Приготовленията за курбана започнаха още през деня, за да може до вечерта всичко да е готово за скъпите гости, които посрещнаха кукерите от „Овча купел“.
Вечерта, доброто настроение на празнуващите бе подплатено с жива музика и оркестъра на Панчо Иванов, който изпълняваше всяко желание на крупнишките бабугери. Организаторите бяха подготвили и красива заря, която зарадва, както малките гости на празника, така и големите!


Гости на празника бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на село Крупник Иванка Чакалска, кметът на с. Сушица – Георги Митрев, общински съветници, служители на Общинска администрация и други.