Горанов: Публикациите във фейсбук профила на Божков целят да дискредитират членове на правителството

Владислав Горанов смята, че ГЕРБ винаги се стреми да поправя грешките си в интерес на обществото.

Владислав Горанов и Емил Караиванов дадоха пресконференция след извънредното заседание на Кабинета.

Преди да изложи решението на МС за създаването на Държавна петролна компания, финансовият министър сам поиска да изясни темата с отношенията на правителството с бизнесмена Васил Божков, който има единайсет обвинения и в момента се намира ОАЕ.

Според него публикациите на Васил Божков в официалния му фейсбук профил целят да дискредитират членове на правителството, включително и на премиера Борисов.

Пуснатата днес паметна записка не е коментирана по никакъв начин с членове на правителството, заяви Горанов и припомни, че Васил Божков е “изпаднал в неприятната ситуация да се налага да дава отчет на държавното обвинение“.

Самият финансов министър по никакъв начин не е засегнал към момента кореспонденцията, която Васил Божков публикува във фейсбук профила си с лице, което е наречено “Влади Горанов“, но заяви, че:

“Васил Божков не е получавал привилегировано третиране по абсолютно никакъв начин и че практическата истина във всичко това ще се установи в хода на следствието“.

Също така министър Горанов потвърди, че се е виждал с Васил Божков, както и с други бизнесмени, за да се коментират възможности за подобряване на бизнес средата у нас.

Кабинетът заседава извънредно заради създаването на Държавна петролна компания. Министерството на финансите предлага да бъде създадена държавно предприятие „Държавна петролна компания“, което да има собствени бензиностанции  и складови бази в цялата страна.

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха заседанието чрез видеоконферентна връзка днес от 17.00 часа.

Те ще разгледат Проект на Решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси. Съвносители на точката от дневния ред на извънредното заседание са министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

След заседанието министрите Горанов и Караниколов ще дадат пресконференция./БНР