Гръцкият премиер поиска прошка от семействата на загиналите в най-тежката жп катастрофа в страната

Гръцкият премиер поиска прошка от семействата на десетките загинали в най-тежката железопътна катастрофа в страната, предаде Франс прес.

“Като министър-председател го дължа на всички, но особено на роднините на жертвите”, написа Кириакос Мицотакис в послание до нацията.

Катастрофата между пътнически и товарен влак предизвика широко недоволство в цялата страна.

“Два влака, пътуващи в различни посоки, не могат да се движат по една и съща линия и никой да не забележи”, подчерта Мицотакис в съобщението, публикувано в страницата му във Фейсбук.

Междувременно участници в демонстрация пред гръцкия парламент в Атина влязоха в сблъсъци с полицията. Демонстрантите подпалиха кошчета за боклук и хвърляха коктейли Молотов, а силите на реда отвърнаха със сълзотворен газ и възпиращи гранати.  Днес се очаква роднини и близки на загиналите да се съберат днес пред гара Лариса, централна Гърция, близо до мястото на инцидента.

Също днес началникът на гарата ще се изправи пред съда. Според правен източник следователите разглеждат възможността да повдигнат обвинения и срещу висши членове на железопътната компания./БНР