Депутатите от Кюстендил на среща с кметовете на Дупница и Сапарева баня  

Методи Чимев успокои за отоплението на училищата, Калин Гелев посрещна народните избраници с подаръци

 

Първа работна среща с кметовете на общините Дупница и Сапарева баня – инж. Методи Чимев и Калин Гелев, проведоха новоизбраните народни представители от 10 МИР – Кюстендил. Срещите бяха организирани от областния управител инж. Александър Пандурски.

Градоначалниците Чимев и Гелев пожелаха на новоизбраните народни представители ползотворна и успешна работа в името на България и област Кюстендил. В срещите се включиха Николай Табаков, Георги Стамов и Бойко Клечков, своите извинения, поради непредвидени служебни ангажименти, поднесе Христо Терзийски, който не успя да присъства.

“За съжаление, в момента цялата тежест е към общините. Ние сме буфер – опитваме се да решим всички проблеми, а средства за това няма”, споделиха кметовете на двете населени места.

По време на срещата в Дупница бяха обсъдени казусите с ВиК сектора, изграждането на новия затвор край село Самораново и осигуряването на дърва за огрев за зимния сезон. “Казусът с недостига на дърва е решен. За отоплението на училищата не срещаме затруднения”, обясни Чимев.

В Сапарева баня кметът Калин Гелев посрещна новоизбраните народни представители и областния управител с подарък – книга на местен автор. “Наш талантлив автор и дългогодишен служител на Национален парк “Рила”, Страхил Гювийски написа книга, посветена на величествената и любима Рила планина и връх Кабул”, обясни Гелев. Всеки, който е бил в Посетителския център в Паничище, е имал възможност да чуе полезна информация и интересни беседи, поднесени от Гювийски. Той е и автор на редица публикации за обекти из Рила планина, съавтор на “Пътеводител Рила”. Местният творец лично бе поздравен и от областния управител на Кюстендил.

По време на срещата с народните представители и инж. Пандурски кметът на Сапарева баня коментира как върви събирането на такса смет и реформите във ВиК мрежата. Той сподели, че има сериозни инвестиционни намерения за изграждането на голям проект от международен инвеститор, на когото съвсем скоро ще бъде даден старт. Относно ремонта на Гейзера, кметът Гелев обясни, че процесът вече е на финалната права и фирмата трябва да започне дейности съвсем скоро.

Градоначалникът благодари на областния управител за съдействието по проекта за експониране, консервиране и преместване на раннохристиянската гробница “Германия”, която предстои да бъде разположена в Района на парк “Гейзера”.

“Към много от проблемите не бива да имаме чиновническо отношение. Трябва и човешки подход, разговори и желание от страните да се реши проблемът”, заяви инж. Александър Пандурски. Той призова за добронамереност и обединение на усилията, за да се постигат оптималните и най-добри решения за област Кюстендил.