Десет мача ще се изиграят по терените на Югозападна България

Вижте какво ни очаква във втори кръг от първенството на ЮЗ трета лига

Дублиращият отбор на „Пирин” (Благоевград) ще домакинства на колегите си от „Пирин” (Гоце Делчев). В изминалия кръг отборът на „Пирин-2” загуби в Панагюрище от местния „Оборище” с 2:0. Футболистите на „Пирин” (Гоце Делчев) пък гостуваха на дублиращия отбор на „Септември” (София) и завършиха 2:2. Наставникът на домакините Ради Бачев сподели, че единственият основен футболист, който ще отсъства в този двубой, е Антон Костадинов, който е наставник на деца набор 2009 и в момента е на турнир в град Бяла. Всички останали футболисти са налице и ще гонят първата си домакинска победа на стадиона в Рила. „Ще изведа футболистите за успех срещу опитния отбор на „Пирин” (Гоце Делчев). Гостуващият тим е изграден от опитни футболисти. Нашият отбор пък е изграден от млади състезатели, като 6-7 от тях водеха подготовка с първия отбор на „Пирин” (Благоевград), но вече са на наше разположение”, допълни Бачев. Ради Джугданов от треньорския щаб на „Пирин” (Гоце Делчев) сподели, че с най-добрите си футболисти в момента ще търсят победа срещу дубъла на „Пирин” (Благоевград).

На градския стадион в Сандански местният „Вихрен” ще премери сили с дублиращия отбор на „Септември” (София). В изминалия кръг „гладиаторите” загубиха неочаквано от „Пирин” в Разлог с гол, отбелязан от капитана им Николай Хаджиниколов-Хаджи. Това явно не се хареса на собственика на „Вихрен” и той по най-бързия начин се зае да намери старши треньор на отбора. Това вече е факт и от сряда Красимир Трайков е новият наставник на представителния тим на „Вихрен”. Привлечен е спешно и нов футболист – Александър Мицев. Същият е тренирал с мъжкия отбор на „Левски” (София). Той ще бъде картотекиран и ще вземе участие в съботния двубой срещу дубльорите на „Септември” (София) и ще се гони първата победа в първенството.

На стадион „Осогово” в Кюстендил едноименният тим ще домакинства на „Пирин” (Разлог). По време на лятната подготовка четата на Николай Николов-Чезето постигна победа срещу колегите си в Разлог. Сега вече в официален мач ще се гони нова победа, защото тимът от Кюстендил се очертава като един от фаворитите за първото място през настоящото първенство. В изминалия кръг отборът на ФК „Кюстендил” направи 2:2 срещу единия от силните отбори в групата – „Витоша” (Бистрица) – който след прекъсване отново започва от третото ниво на българския футбол. Повече от сигурно е, че в този мач краен победител ще бъде отборът на ФК „Кюстендил”.

В град Ихтиман местният „Ботев” ще посрещне тима на „Витоша” (Бистрица). Отборът на гостите през седмицата игра мач за Купата на България, побеждавайки отбора на Долна Диканя с 5:0. „Ще бъде тежко в Ихтиман. Надяваме се нашите млади футболисти, които досега са били в юношеския състав на 19-годишна възраст, да покажат истинските си възможности и да се завърнат с успех от негостоприемния терен в Ихтиман”, сподели изпълнителният директор на „Витоша” Симеон Кръстанов. Отборът на „Ботев” в изминалия кръг загуби дерби мача срещу „Балкан” (Ботевград) с 1:2. Тогава новото попълнение на „Ботев” Борислав Балджийски не успя да реализира дузпа и така се стигна до загуба в този мач. Нагласата на футболистите на домакините е за първа победа през настоящото първенство, защото са и по-класен отбор от гостите.

На стадион „Искър” в Самоков местният „Рилски спортист” ще посрещне отбора на „Балкан” (Ботевград). Гостуващият тим започна най-късно лятната си подготовка заради промяна на треньорския щаб. Новият наставник Тихомир Йосифов сподели, че няма да може да разчита на наказания Динко Динев, който изтърпява наказание от изминалото първенство. „Излизаме срещу един от най-силните отбори в групата, но нагласата ни е да победим и да зарадваме нашите привърженици”, сподели Йосифов. Иван Редовски от щаба на „Балкан” (Ботевград) сподели, че неговите футболисти отиват да покажат добър футбол и да победи по-добрият на терена.

На стадион „Свети Петър” в Банско местният тим ще посрещне отбора на „Беласица”. Двата отбора се срещнаха в мач за Купата на България, който бе спечелен от възпитаниците на Ели Маркес. Това беше преди старта на първенството. Тогава единия от головете в петричката врата отбеляза бившият футболист на „Беласица” Димитър Стоев, който беше прокуден от родния си клуб. И този път той ще се стреми да бъде в основата на нова победа, този път за първенството на ЮЗ трета лига с отбелязано негово попадение, а защо не и две. Наставникът на петричкия тим Саша Симонович заяви, че няма да може да разчита единствено на контузения Иван Иванов. Той се закани с променен състав и тактика да изненада отбора на домакините и да запише първа победа и като гост през настоящото първенство.

На стадиона в Доброславци местният „Надежда” ще премери сили с „Гранит” (Владая). Независимо че нашият отбор не е толкова силен както през изминалото първенство, ще търсим победа срещу отбора на „Гранит” (Владая). Отборът на гостите успа като домакини в изминалия кръг да спечели мача срещу отбора на „Банско”, след като губеха с 0:2 и накрая се поздравиха с победа 3:2.

В Костинброд местният едноименен тим ще премери сили с колегите си от „Чавдар” (Етрополе). Наставникът на домакините Любомир Божанков заяви, че ги очаква много тежък мач срещу единия от лидерите н грапата – „Чавдар” (Етрополе). „Гостите са фаворити в този мач, ще търсят победа на вяска цена, докато ние като новаци ще търсим утвърждаване в групата. Мачът ще бъде много оспорван и се надяваме да го завършим с успех”.

В Сливница отборът на „Сливнишки герой” ще приеме дублиращия отбор на „Хебър” (Пазарджик). Наставникът на домакините Петър Малинов сподели, че разполага с 26 равностойни състезатели и във всеки мач ще дава шанс на най-добрите. „Във всеки мач излизаме за победа. Така ще бъде и в събота срещу „Хебър ІІ”, сподели Малинов. Наставникът на гостите Спас Гигов сподели, че отборът им е изграден от футболисти набор 2004 и 2005. Надява се тези млади момчета да покажат всичко, на което са способни, и да завършат успешно двубоя.

На стадион „Орчо войвода” местният „Оборище” ще приеме „Левски” (Чепинци). Президентът на гостите Георги Милков се оплака от липса на нападател голаджия, след като Димитър Атанасов ги напусна. На всичко отгоре никой от общината и бизнесмените не му помага и той се чуди как да продължи издръжката на отбора. „Ще играем затворено като гости и дано стигнем поне до равен резултат”. Президентът на „Оборище” Илия Анчев сподели, че ще търсят втора поредна победа през настоящото първенство, като ще играят сериозно и отговорно срещу отбора на гостите.

Ташко СУЛЬОТОВ