Добри новини от Българска мастерс федерация зарадваха ски-ветераните в Сапарева баня.     

От 12 до 14 март ще се проведе Държавно първенство в ски-комплекс „Осогово”. От федерацията са изпратили Наредба и документи за участие, както и изисквания на Министерство на здравеопазването и ММС , свързани със спазване на противоепидемичните мерки срещу COVID-19. Информацията за насрочена дата на първенството зарадва спортистите на Спортен клуб „Мастерс”- Сапарева баня, тъй като до този момент не беше ясно, дали ще се провежда държавно първенство.  Поради обявената карантина в страната, миналата пролет ветераните не можаха да се борят за медали, тъй като голямото състезание бе отменено.

Готовност за участие в настоящото първенство са заявили:

Мъже, ски-алпийски дисциплини:

Лазар Маргин, Валентин Мандев, Иван Динев, Илия Кюрчийски, Валентин Ранов, Георги Джоргов, Иво Динев, Ивайло Георгиев, Петър Стеанин, Иво Ангелов, Даниел Деянов, Таньо Кюрчийски, Ивайло Кюрчийски, Кирил Начов, Йордан Гавазки и Кирил Гавазки

Мъже, ски-бягане:

Райко Пенев, Михаил Михалков

Жени, ски-алпийски дисциплини:

Даниела Ковачка, Даниела Митина, Гергана Михайлова, Кристина Джоргова

Жени, ски-бягане:

Калинка Милошова, Радка Попова

Наскоро Спортен  клуб „ Мастерс” –Сапарева баня навърши една година от своята регистрация в мастерс федерацията.  Сега спортистите от местния клуб се молят за сняг и добри условия за тренировки.  Своята подготовка те провеждат на пистите на Седемте рилски езера и Боровец.