Досегашните наематели на самостоятелни обекти остават в ГУМ – Дупница

Досегашните наематели на самостоятелни обекти в ГУМ -Дупница, запазват търговските площи, които ползват от години. След приключването на поредните търгове търговците на 8 външни магазина, сред които обекти за продажба на детски и дамски облекла, на бижута и подаръци, на цветя и бюро за обмяна на валута, ще подпишат договори за наем за още 10 години. Нови 10-годишни договори ще сключат и наемателите на два щанда на първия етаж, за които също имаше наддавания.

„На тези търгове наемите на един-двама от търговците намаляха, но не драстично. Имаше и такива, на които цените се покачиха”, каза управителят на ГУМ Цветанка Вуковска.

Свободен остава вторият щанд на първия етаж на магазина, където се предлагаха бижута. За него ще има нов търг – вероятно през м. септември.

За 14 юли са насрочени търгове за търговските площи на третия етаж, където в момента са разположени магазин „Мания” и магазин на китайска фирма.

Стана ясно още, че ползвателите на самостоятелните обекти вече ще плащат такса за поддръжка на общите части. Тя се въвежда от 1 октомври. Сумата е 1, 50 лева/ кв. м.