Един нов случай на Ковид-19 в Дупница, двама са на кислородна терапия

  • В Пернишко от заразата се лекуват 10 души в болница, 167 са потвърдените случаи в Пиринско за изминалата седмица

 

Пет са новите случаи с COVID-19 в Кюстендилска област. Положителни проби за изминалите 24 часа са дали четири лица от община Кюстендил и едно лице от община Дупница. Това информират от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Осем души са хоспитализирани към момента в Ковид-отделението на болницата в град Кюстендил. Състоянието на двама от пациентите остава тежко, съобщават от МБАЛ „Д-р Никола Василиев“.

Настанени за лечение в Ковид-отделението на Общинската болница в град Дупница към момента са вече 17 лица. Двама от пациентите са на кислородна терапия, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

Каква е ситуацията с новия коронавирус в Пернишко? На болнично лечение в област Перник са 10 пациенти с коронавирус. 9 от тях са хоспитализирани в белодробната болница в Перник, а един пациент е настанен в МБАЛ „Рахила Ангелова”. Активните към момента случаи на COVID-19 в региона са 42, като 32 лица са на домашна изолация. По данни от Националната информационна система за изминалото денонощие на територията на областта са регистрирани 3 нови случая на коронавирус. С положителни проби са семейство от радомирското село Долна Диканя (жена на 53 г. и мъж на 55 г.) и жена на 43 г. от гр. Перник. Тримата са изследвани като контактни лица и са поставени под домашна изолация. Под карантина в региона са общо 82 лица.

Ето и Ковид-обстановката в Благоевград: „Потвърдените положителни лица за изминалата седмица в Благоевградска област – 167, в сравнение с предходната –  71. От тях 113 са поставени под домашна карантина, 54 са приети за лечение в болница. Обобщението от началото на пандемията до момента: регистрирани са 526 случая с Covid-19, под домашна карантина 366 лица, от тях 180 са излекувани, хоспитализирани – 114, на интензивно лечение 3-ма, починали – 17“, съобщи д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Благоевград. От 19-те инфектирани през последното денонощие в Благоевград са хоспитализирани 8 лица, в гр. Гоце Делчев – 3. Няма тежки случаи. Сред новоинфектираните има деца и медицински персонал – трима общопрактикуващи лекари.