Ексдепутатът д-р Иван Ибришимов: Оставката на Нинова е крайно закъсняла, тя погреба цялата структура в област Кюстендил

Общинската организация в Дупница е пример за това какво се случва в цялата страна, смята настоящия член на Националния съвет на Столетницата

Като  крайно закъсняла определи оставката на лидерът на БСП Корнелия Нинова,  ексдепутатът д-р Иван Ибришимов. „ Всеки, който ме познава от града и региона знае какво е личното ми отношение към все още настоящия лидер на партията, тъй като с действията си тя погреба цялата структура в област Кюстендил. Моето мнение е, че Корнелия Нинова не отговаря на критериите за лидер на Столетницата. В БСП винаги сме се уповавали на нашата структура, както и че решенията се взимат от партийните органи. Тя превърна БСП в лидерска партия и вместо да обедини всички- млади и стари, безработни и заети, бедни и богати тя се обгради в един тесен кръг от хора, които за да запазят мястото си в парламента или други властови позиции й спестиха много истини”.

Д-р Иван Ибришимов заяви, че отношението на Нинова към общинската организация в Дупница е пример за това какво се случва в структурите на цялата страна. „Общинската организация постигаше едни от  най-добри резултати и само заради инакомислието си беше наказана. Дори без да гледаме резултатите БСП-Дупница е била стожер на Столетницата в областта в едни от най-тежките години за тази партия.И ако тогава резултатите са били добри, то сега за всички са  видни загубата на доверие и гласове. И това е следствие от политиката на разделението и вкарването на хора в ъгъла заради инакомислие. Липсва какъвто и да било диалог. И така в цялата страна”, категоричен е д-р Ибришимов.

Според екс-депутатът в БСП липсва чуваемост и разбиране, както е било при всички останали лидери преди нея. „ Откакто  лидер е Нинова, тя нито веднъж не се съобрази с мнението на партийните организации по места. Всичко се решаваше от нея и хората, с които се е обградила. А това е един много тесен кръг, който за съжаление,  виждаше грешките й, но не посмя да ги изрече.Тези хора постъпваха така, само за да не си изгубят мястото в парламента или властовите позиции”.

Ибришимов се надява, този път оставката на лидера Корнелия Нинова да бъде реална стъпка към освобождаване на поста. „Надявам се, този път да не се разиграе театърът от предишните избори .Конгресът трябва да приеме оставката, не трябва да я гласува даже. Не й прави чест всичко това, което се случва преди настоящите избори за президент, защото темата  за разговор днес не е оставката на Корнелия Нинова”, заяви екс-депутатът.

Той декларира, че като член на Националния съвет на БСП  все още не е получил официално писмо за подадената оставка от лидера на партията К.Нинова.