Екс националът Радослав Василев донесе победа на Рилецо срещу Оборище

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион „Искър” в град Самоков се игра мачът от 16 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, между отборите на Рилски спортист и Оборище (Панагюрище). Заради авария на автобуса на гостите, футболистите на Оборище веднага след пристигането си в Самоков без никаква почивка започнаха загряване на предстоящата среща. През първата част на срещата Георги Кременлиев и Петко Петков от отбора на Оборище не успяха сами срещу вратаря на домакините Майкъл Матев.  Футболистите на Рилски спортист също имаха пропуски, най-вече на екс национала Радослав Василев. Футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част на срещата първи имаха шанс за отбелязване на гол футболистите от Панагюрище. В 54-та минута добре ръководещия мача Благой Манов отсъди дузпа в полза на гостите за спъване на Георги Кременлиев. Насоченият удар от бялата точка от  Иван Георгиев беше спасен от вратаря на самоковци Майкъл Матев. Това всъщност бе и ключовия момент за отбора на Оборище. Победният гол за Рилецо отбеляза екс националът Радослав Василев с глава в 74-та минута след центриране в наказателното поле на гостите. Той се оказа и единствен в срещата и съхрани надеждите на домакините за класиране в петицата на групата, които са на 5-то място с 20 точки. Отборът на Оборище е вече 7-ми с 18 спечелени точки.

„В този мач играхме без Васил Тачев, Ивайло Величков, Владимир Каптиев и Стенислав Георгиев заради контузии и отсъствие по лични причини. Вече мислим за мача в събота, 26 ноември, срещу Гранит и за отложения мач в четвъртък, 1 декември срещу Левски ІІ (София). И двете срещи ще се играят на стадиона в Сарая”, сподели Кириякос Авраам Георгиу — старши треньор на Оборище.

Николай Николов – старши треньор на Рилски спортист, сподели: „Постигнахме много трудна победа срещу един от добрите отбори в групата. Доволен съм от себераздаването на футболистите, на които гласувах доверие в този двубой, които водеха истинска битка на терена за победата, която заслужаваха. В 74-та минута Денис Бучев центрира отляво в наказателното поле на гостите и Радослав Василев с глава простреля противниковия страж за 1:0. През първата част на мача беше отменен гол на Орлин Старокин заради засада. Гостите изпуснаха да реализират дузпа в 66-та минута, като вратаря Майкъл Матев усети посоката на топката в долния десен ъгъл и не допусна кълбото в мрежата зад себе си”.