Елена Динева от дружеството на инвалидите в Сапарева баня получи 5. 90 от шефа си Георги Колев

Exif_JPEG_420

5.90 получи председателката Елена Динева на годишното отчетно събрание на общинска организация на Съюза  на инвалидите в България /СИБ/ в Сапарева баня. Високата оценка за работата на структурата през 2023г. е дадена от председателя на централно управление на съюза  Георги  Колев, като 10-те не е шестица само заради малкото млади членовев организацията.

„Съюзът на инвалидите в България е създаден през м. октомври 1989г. В него членуват много дружества и организации, но само  245 организации имат собствени клубове. В това число сме и ние, с уютен, светъл и топъл клуб.  2023г. беше нелека, но успешна година. На 23октомври отвори врати напълно ремонтиран и обновен клуб с 44 места. Благодаря на общината и кмета г-н Калин Гелев в качеството му на кандидат – кмет тогава, осъществили цялостния ремонт на клуба. Сега надявам се да ви бъде приятно посещението. Знаете, че тук можете да пийнете кафе, различни видове чай, да погледате телевизия – имаме два телевизора, да прочетете вестник, бюлетин, да поиграете  табла, шах. Надявам се така да можете да се откъснете от болежки и нелекото ежедневие.  Благодарна съм и на: членовете, помогналис труд и дарения; кмета г-н Гелев, от когото получихме  дарение 13посетителски стола, кафе – машина за капсули; г-жа Радослава Чеканска- народен представител, от която имаме плазмен телевизор. Благодарим напредседателя на ЦУ на СИБ- София,г-н Колев за предоставените ни компютър и принтер. Благодарни сме и за топлия обяд- малко са общините с тази придобивка.Изказвам благодарност и на Вергиния Грахльова от с. Сапарево, Славка Гювийска и Райна Ангелова от  Сапарева баня, Гюнка Ракова от с. Овчарци,Добринка Джерманскаот с. Ресилово. Всички работим доброволно за организацията“, каза Елена Динева.

Председателката подчерта, че на 23 март тази година общинската организацията, на която е и един от създателите, навършва 19 години. От 2005г. до 31 декември миналата година през структурата са преминали 271 членуващи. „За късмет при нас членовете са от 63 до 79г. А най-възрастната е 89 –годишната Йорданка Йоцева от Сапарева баня. С непрекъснато членство от 2005г. до 2024г. са: Здравка Златанчева и Кирка Тръмбева от Сапарево и Елена Динева, Миланка Калдръмова и Елена Мертакчийска от Сапарева баня. В момента членуват 83 члена. Клубът е отворен от понеделник до петък. Ежедневно преминават по 10-15 членуващи. На нуждаещите се съдействам, насочвайки ги към рехабилитационна болница, при осигуряване на помощни средства, енергийни помощи и др. Добре работим с г-жа Кирилова от Дирекция „Социално подпомагане“ в Дупница иклона в Сапарева баня, сг-жа Симеонова от САБ“, допълни Динева.

От организацията се похвалиха с участия на техни талантливи представители във фестивали и общоградски мероприятия. Както и с организирането на екскурзии, превръщащи се в своеобразни празници за хората с увреждания. Гордост за дружеството е Наташа Еленкова- солист с 20 медала и над 100 грамоти и отличия за изпълнение на народни песни.

Събранието протече по обновения устав на СИБ.  Освен председателя на съюза Колев, гости бяха Георгиев – ОМД, главният счетоводител на организацията от СофияЕвтимова, Симеонова  от регионалната организация в Кюстендил, кметът Гелев и зам. – кметът Динева.