Ердоган иска обединение на ДПС и ДОСТ

Турски депутат е посетил централата на ДПС

 

С мисия на помирител пристигнал в София депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчу. Той е натоварен от Реджеп Ердоган да накара лидерите на ДПС и ДОСТ да седнат на една маса, а в най-скоро време двете партии да се обединят, съобщи „24 Родопи”, позовавайки се на отлично осведомен източник.

Източникът от Турция е свързан с управляващата Партия на справедливостта и развитието. Същият разкри, че председателят на Групата за приятелство „България-Турция“ в 43-ото Народно събрание Ердинч Хайрулла е върнат от границата два дни преди балотажа на президентските избори през есента на 2016 година.

Скандалният депутат от Меджлиса Азиз Бабушчу, който попадна в полезрението на ДАНС и други наши спецслужби, е бил в София в понеделник. Той и придружаващите го лица, заемащи важни позиции в управляващата партия в Турция, са посетили централата на ДПС на булевард „Стамболийски”.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отказа да коментира и остана безмълвен на въпроси дали се готви такова обединение. Други източници потвърдиха, че Бабушчу и група от Партията на справедливостта и развитието са били в централата на ДПС.